Balıkesir Kamp Alanları içeriğimizden merhabalar.

Her şeye ara verme vakitı! Birazcık dinlenme ve enerjini toplama vakitı geldi de geçiyor. İşlerinizin yoğunluğundan ve günlerinizin bir sonraki gün şeklinde geçmesinden ve gitgide mental olarak yorulduğunuzu hissediyorsanız artık bir şeyler yapmanın vakti gelmiştir. Bu şekilde durumlarda çoğu insan kendini doğaya bırakmayı tercih ediyor. Temiz havası ve ortamın verdiği rahatlık ile yenilendiklerini ve eski enerjilerini yine bulduklarını söylüyor. Siz de bu durumdan şikayetçiyseniz artık bir şeylerin vakti gelmiş demektir. Ormanda kamp kurmaya ne dersiniz? Kuşlarla muhabbet etmeyi, göl kenarında serinlemeyi, ateş kenarında sevdiklerinizle sohbet etmeyi, şehrin kirli ve egzozlu havasından uzakta kalmayı istemez misiniz? Gelin size Balıkesir kamp bölgeleri anlatayım. Öyleyse ilk kamp yerimiz;


Hızır Kamp


Balıkesir’in Binbir Pınarlı Kazdağları’nın Kirişlik Vadisin’nin eteğinde bulunan bir kamp alanı. Kamp alanına 2km uzağında ise Mehmetalan Köyü var. Kaz Dağları ulusal Parkı’nın yürüyüş mesafesi kadar da yakın. Hızır kamp alanında akan Zeytinli Çay’ı kısa bir yaz tatili için serinleme imkanı sağlıyor. İsterseniz Çay’ın berrak suyunda yüzebilirsiniz de… Kaz Dağları’nda yürüyüş yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken rezervasyonunuzu yapmış oldurmak. Günübirlik kamp yapacaksınız Hızır Kamp doğru bir seçim olmayacaktır çünkü; günübirlik ve rezervasyonsuz müşteriyi kabul etmiyorlar. Bu da kaliteli bir hizmet verdiklerini gösteriyor. Tercih sizin!


Akaleos


Buranın hikayesi tahmin ettiğinizden biraz farklı. Öğretmen bir aile, emekli olduklarında bir yer almak ve sonraki hayatlarında orada yaşamaya karar veriyorlar ve Akaleos arazisini alıyorlar. Bu yerin muhteşemliği zamanla ilgi çekmeye başlıyor. Bunun arkasından arazinin sahipleri bu bölgeyi kamp alanı olarak işletmeye karar veriyor. Sandığınız kadar büyük bir alan değil. Oldukça minik fakat güzel dekore edilmiş. Doğa ile baş başasınız. Kamp alanı 2 yada 3 yıldır kamp severleri ağırlıyor. Temiz ve bir o denli berrak olan Zeytinli Dere’de Keyfinizce yüzebilir ve ormanda yürüyüş yapabilirsiniz. Wc, şezlong gibi ihtiyaçlardan fiyat alınmamaktadır. Bu bile Akaleos’da kamp yapmak için iyi bir sebep. Tatilinizin hazzını çıkarmak, burada çok keyifli bir şey.


Çaylak Şelalesi


Susurluk da bulunan tabiat harikalarından biri olmaya aday Çaylak Şelalesi, kamp yapmanız için en uygun yerlerden biri. Alana, ücretsiz girebilirsiniz ve otomobille geldiğinizde park problemi da yaşamazsınız. Kamp yapmakla birlikte piknik yapmak için de bu alanı tercih edebilirsiniz. Eğer kamp yada piknik yapmak istiyorsanız yiyecek ve içecekleri sizin yanınızda getirmeniz gerekiyor. Kamp malzemeleri de sizin sorumluluğunuzda… Kaz Dağları’nın yukarısın doğru yürüyüş yapabilir, manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Seyir Tepesi bu özelliklere çok uygun. Kamp yapmak bir olasılık Çaylak Şelalesi’nde harikaya dönüşecek!


Ortunç Koyu


Cunda Adası, Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne bağlı bir adadır. İsmini ne olursa olsun duymuşsunuzdur hatta tatile bile gitmişsinizdir de… Yaz tatilinizi veya işinizin getirmiş olduğu stresten kurtulmak istediğinizde bu alanda kamp yapmanızda mümkün. Cunda Adası’nın koyundan önde gelen Ortunç Koyu sizi kampa çağırıyor. Bununla birlikte bunu ücretsiz yapacaksınız. Alana otomobil ile gelmenizi tavsiye ediyorum çünkü onun haricinde bu alana gelmeniz biraz zor. Orman ve deniz alanında taşlar bulunmakta bu Koy’a görkemli bir manzara verse de sizin için biraz sorunlı olabilir. Kamp meydana getirmeye gelirken hazırladığınız giysilerinize bir de parmak arası terlik ilave edin. Kamp yapmanın geleceğinden önde gelen kamp ateşi, maalesef bu bölgede yapılamıyor, yasak. Sıkıntı yaşayacağınız birkaç problem var. Burada tuvalet ve duş bulunmamakta.


İnek Obası (Çamlaraltı)


Kamp ateşi sizi bekliyor! Kamp yapmakla birlikte günlük egzersizlerinizi ve sporunuzu da bu alanda yapabiliyorsunuz. Kamp ve restaurant olarak işletilen mekan Kazdağların’da bulunuyor. Şehrin kirli havasından uzakta temiz havayı içinize çekeceksiniz. Bu Kazdağı ulusal Park’ın yakınlarında bulunuyor. Tabiat ile iç içe alacaksınız. Ormanda meydana getirdiğinız yürüyüş yada koşuş sırasında ormandaki birbirinden güzel ve farklı canlıları da keşfediyorsunuz. Kamp yapmak için mükemmel bir sebep değil mi? Çadır kurmaya karar verdiyseniz şimdi şartlardan bahsedelim; isterseniz kendi çadırınızı kurabilir veya tesisin size sunmuş olduğu çadırlarda kalabilirsiniz. Bunun için rezervasyon yapmış oldurmanız gerekmektedir. Tesisi harika meydana getiren sebeplerden biri de enerji ihtiyacını güneşten karşılıyor. Şarj üniteleri ve enerji panelleri sayesinde 7/24 ışık ve enerjiniz oluyor. Tesiste duş alabilir ve kahvaltınızı, akşam yemeğinizi yapabilirsiniz.